Fiscaalconsult Academy

Fiscaalconsult Academy

De Fiscaalconsult Academy heeft tot doel kennis en vaardigheden op te doen die direct kunnen worden ingezet in de eigen MKB-adviespraktijk.

De cursussen worden op locatie gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult. Voor alle cursussen wordt accreditatie aangevraagd bij het RB, waarbij de leden na deelname automatisch PE-punten krijgen bijgeschreven. 

De leden van de NBA, NOB, NOAB en KNB ontvangen na afloop een certificaat van deelname, waarmee ze zelf de PE-punten kunnen aanvragen.

 
door dr. Aad Rozendal / 3½ PE-punten / Heerde (GLD)
Het maakt fiscaal nogal een verschil of vastgoed onderdeel is van een onderneming/ROW in box 1 of dat het een privébelegging is in box 3. De fiscale belangen zijn vaak groot. Welke feiten zijn daarbij relevant en hoe kunt u die het beste ‘inkleuren’? Welke positie neemt de Belastingdienst in volgens de praktijkhandleiding vastgoedexploitanten? Is het zinvol om aan te sturen op een toepassing van de BOF (bedrijfsopvolgingsfaciliteit) om vastgoedvermogen over te hevelen naar de volgende generatie? Met de juiste keuzes komt uw cliënt weg met een minimale inkomsten- en vennootschapsbelastingdruk. Doch let ook op de gevolgen voor de erfbelasting bij overlijden! Deze cursus wordt u aangeboden in samenwerking met PM | Ondernemend te Heerde (GLD).
door mr. Frits van der Kamp / 3 PE-punten / Wassenaar
Met een echtscheiding zit u fiscaal vaak in een lastig parket. Hoe zit het dan met de rente-aftrek eigen woning? Is een betaling aan de ex aftrekbare alimentatie? Hoe moeten de oudedagsvoorzieningen (in de BV) worden afgewikkeld? Wanneer is er geen sprake meer van partnerschap? In hoeverre spelen de huwelijkse voorwaarden daarbij een rol?
door mr. John Seerden / 3 PE-punten / Wassenaar
Vastgoed blijft fiscaal in ontwikkeling, vooral op het terrein van de btw en de overdrachtsbelasting. De belangen zijn vaak groot. Met de juiste keuzes komt u weg met een minimale belastingdruk. Koop ik stenen of aandelen? Wanneer is een onroerende zaak een bouwterrein en leidt de transformatie in woningen tot vervaardiging? Hoe past u de samenloopregeling btw/ovb toe? Hoe benut u de ondernemingsfaciliteiten binnen de overdrachtsbelasting?
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de gratis nieuwsbrief! Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt t.b.v. de verzending van nieuwsbrieven overeenkomstig de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2017. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1