Fiscaalconsult Academy

Fiscaalconsult Academy

De Fiscaalconsult Academy heeft tot doel kennis en vaardigheden op te doen die direct kunnen worden ingezet in de eigen MKB-adviespraktijk.

De cursussen worden op locatie gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult. Voor alle cursussen wordt accreditatie aangevraagd bij het RB, waarbij de leden na deelname automatisch PE-punten krijgen bijgeschreven. 

De leden van de NBA, NOB, NOAB en KNB ontvangen na afloop een certificaat van deelname, waarmee ze zelf de PE-punten kunnen aanvragen.

 
door mr. John Seerden / 3 PE-punten / Wassenaar
Vastgoed blijft fiscaal in ontwikkeling, vooral op het terrein van de btw en de overdrachtsbelasting. De belangen zijn vaak groot. Met de juiste keuzes komt u weg met een minimale belastingdruk. Koop ik stenen of aandelen? Wanneer is een onroerende zaak een bouwterrein en leidt de transformatie in woningen tot vervaardiging? Hoe past u de samenloopregeling btw/ovb toe? Hoe benut u de ondernemingsfaciliteiten binnen de overdrachtsbelasting?
door mr. Geert Beuker / 3½ PE-punten / Heerde (GLD)
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op btw-gebied? Op welke aspecten dient u te letten als het om de btw gaat? Hoe kunt u de btw-positie van uw klanten optimaliseren? Deze cursus wordt u aangeboden in samenwerking met PM | ondernemend te Heerde (GLD).
door Jan Willem Kemper RB / 3 PE-punten / Wassenaar
Bedrijfsopvolging is een belangrijk moment voor elke ondernemer. Daarbij komen juridische, financiële en emotionele aspecten om de hoek kijken. De puzzel wordt nog ingewikkelder door de werking van de complexe fiscale regels. Waar let je op bij overdracht van een eenmanszaak? En als er sprake is van een BV, kan de overdracht dan zonder IB- en Vpb-heffing? En is doorschuiven wel voordelig op langere termijn? In deze cursus gaan de deelnemers zelf op zoek naar fiscaal voordelige en werkbare oplossingen. De docent leidt de discussies en vat de conclusies samen.
door mr. Hendrik-Jan van Duijn AA / 3 PE-punten / Wassenaar
Ondernemingen horen zakelijk (at arm’s length) met elkaar te handelen. Twee jaar geleden zijn hiervoor verscherpte regels ingevoerd waar we dit jaar volop mee te maken krijgen, ook (nationaal) in het MKB. Hoe stellen we interne verrekenprijzen vast? De zakelijkheid van geldleningen komt aan de orde. En wat doen we met de ontwikkelde IP?
door mr. John Bult / 3 PE-punten / Wassenaar
Bij een bedrijfsoverdracht van ouders aan kinderen zal vaak een lagere prijs worden bedongen dan de werkelijke waarde. Dat kan vrij van schenkbelasting bij een verkrijging van een onderneming tot circa € 1 miljoen. De kans is echter groot dat deze riante regeling binnenkort wordt versoberd, dus wacht er niet te lang mee. Aan de hand van cijfervoorbeelden wordt duidelijk hoe u maximaal kunt profiteren van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en waar u precies op moet letten.
door mr. Frits van der Kamp / 3 PE-punten / Wassenaar
De DGA heeft zijn toekomstvoorziening vaak in de ‘eigen’ BV opgebouwd in de vorm van een pensioen- of een lijfrentevoorziening. Hoe gaat u om met de afwikkeling van het pensioen in eigen beheer, de oudedagsverplichting (ODV) en andere lijfrenteverplichtingen als het gaat over een situatie van echtscheiding of overlijden?
door mr. Heleen Elbert / 3 PE-punten / Wassenaar
Per 1 januari 2019 worden er wijzigingen doorgevoerd die grote impact hebben op de belastingadviespraktijk. Denk aan de plannen die er zijn over de vervanging van de DBA en de afbouw eigenwoningrente en andere aftrekposten. Verder wordt Autobrief 3 verwacht met fiscaal autobeleid voor de komende jaren. Gezien het regeerakkoord uit 2017 zijn er meer relevante wijzigingen op komst.
door Jan Willem Kemper RB / 3½ PE-punten / Heerde (GLD)
Bedrijfsopvolging is een belangrijk moment voor elke ondernemer. Daarbij komen juridische, financiële en emotionele aspecten om de hoek kijken. De puzzel wordt nog ingewikkelder door de werking van de complexe fiscale regels. Waar let je op bij overdracht van een eenmanszaak? En als er sprake is van een BV, kan de overdracht dan zonder IB- en Vpb-heffing? En is doorschuiven wel voordelig op langere termijn? In deze cursus gaan de deelnemers zelf op zoek naar fiscaal voordelige en werkbare oplossingen. De docent leidt de discussies en vat de conclusies samen. Deze cursus wordt u aangeboden in samenwerking met PM | ondernemend te Heerde (GLD).
door mr. drs. Geert Beuker / 3 PE-punten / Wassenaar
In deze btw-cursus krijgt u de praktische tools mee, zodat u voor 1 februari 2019 goed voorbereid de laatste btw-aangifte 2018 voor uw cliënten kunt verzorgen. Tevens worden de btw-actualiteiten en wijzigingen voor 2019 besproken die relevant zijn in de praktijk aan de hand van cijfervoorbeelden.
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2017. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1