Autobelastingen

Hoe wordt de BTW correctie over het privégebruik fiscaal gunstig berekend?
15 jan 2018 Bij privégebruik van een auto van de werkgever of de ondernemer dient er in de laatste BTW-aangifte van het jaar een BTW correctie toegepast te worden. Het berekenen van die BTW correctie kan een ingewikkelde zaak zijn, vandaar dat wij daarvoor schema’s hebben opgesteld. Soms is het voordeliger om bij de berekening van de correctie uit te gaan van de gereden privékilometers in plaats van het forfaitaire percentage. Let op dat u niet teveel BTW aftrek corrigeert!
Voorkom zo hoge belastingaanslagen
11 jan 2018 Het lijkt zo makkelijk: u verkoopt uw auto voor een leuk bedrag en de nieuwe eigenaar regelt de overschrijving van het kenteken. Maar let op: u blijft verantwoordelijk voor de auto tot het moment van overschrijving. En dit geldt ook voor de motorrijtuigenbelasting!
15 juli 2017 is de deadline!
4 jul 2017 De Belastingdienst heeft op 1 juni 2017 collectief uitspraak gedaan op de sinds 2011 massaal ingediende bezwaren tegen BTW privé gebruik auto. Gelet op de arresten van de Hoge Raad van 21 april 2017 geeft de Belastingdienst ondernemers die op forfaitaire wijze de BTW voor privé gebruik bepaald hebben de mogelijkheid om uiterlijk 15 juli 2017 aannemelijk te maken dat het forfait te hoog uitvalt en teveel BTW is afgedragen.
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de gratis nieuwsbrief! Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt t.b.v. de verzending van nieuwsbrieven overeenkomstig de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2017. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1