Fiscaalconsult
Niet leesbaar?
Nieuwsbrief Fiscaalconsult nr. 2019-10 / PE-cursus loonheffingen / Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans 18 juni a.s.

Beste relatie,

Bijgaand ontvangt u weer de nieuwsbrief met daarin de nieuwe publicaties van onze fiscaal specialisten.

Ook wijzen wij u graag op de eerstkomende fiscale PE-cursus in Heerde (GLD). De cursus  'loonheffingen/Wetsvoorstel in balans' vindt daar plaats op 18 juni a.s.. Deze cursus richt zich op fiscale mogelijkheden en advieskansen voor de dagelijkse praktijk van de belastingadviseur. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar! 

Wilt u een inhoudelijke vraag stellen aan een fiscaal-specialist (over een publicatie)? U kunt dan eenvoudig contact opnemen via de daartoe bestemde button onderaan de publicatie; een consult van een kwartier is geheel gratis en verplicht u tot niets.

Wij denken u hiermee wederom van interessante fiscale mogelijkheden te voorzien, zodat u hiermee voor uw cliënten ideeën kunt opdoen. Als u suggesties voor ons heeft, neem dan gerust contact op, telefonisch dan wel per e-mail.

Wij stellen het op prijs als u deze nieuwsbrief doormailt aan andere collega-adviseurs. Als zij zich gratis hierop willen abonneren, dan kan dat op https://www.fiscaalconsult.nl/abonneren.

Goede zaken toegewenst!

Met hartelijke groet,

Fiscaalconsult / Michiel Opgenoort

(M: 0641213782)


Cursus loonheffingen / Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans
Datum dinsdag 18 jun 2019 12:30 uur
Aanvang Van 12:30 tot 17.30 uur. Eerst lunch van 12.30 tot 13.30 uur.
Docenten mr. Bart Agerbeek
mr. Bert Tol
Locatie

MFA de Heerd, Griftstraat 8, Heerde

Kosten deelname 200.00 excl. btw
door mr. Bart Agerbeek / 3½ PE-punten / Heerde (GLD)
De nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is door de Tweede Kamer goedgekeurd en gaat naar verwachting per 1 januari 2020 in. Belangrijke wijzigingen voor de praktijk betreffen o.a. de berekening van de transitievergoeding en de positie van payroll ondernemingen. Arbeidsrechtjurist mr. Bert Tol gaat in de eerste helft van de cursus vooral in op de juridische aspecten daarvan die van belang zijn voor uw cliënten. In de tweede helft van de cursus gaat fiscaal specialist mr. Bart Agerbeek in op de laatste ontwikkelingen binnen de loonheffingen, waaronder de positie van de ZZP-er, de DGA, en de gebruikelijk loonregeling en de wet Tegemoetkoming Loondomein (LIV). Wat zijn fiscaal gunstige en werkbare oplossingen?
Aanmelden
Nieuwe Duitse R&D subsidie vanaf 2020
Nederlandse bedrijven met R&D activiteiten in Duitsland kwalificeren ook voor de innovatiesubsidie
Op 17 april 2019 heeft het Duitse ministerie van financiën een concept-wet gepubliceerd met een nieuwe subsidie voor research en ontwikkelingsactiviteiten (R&D) met ingang van 2020. De subsidie is gemaximeerd tot € 500.000 per onderneming per jaar.
Verder lezen...
Mag je geld uitlenen aan een BV vanuit de eenmanszaak?
Let op: er bestaan verschillen tussen de BV en de eenmanszaak op dit terrein
Aangezien een eenmanszaak niet mag beschikken over duurzame overtollige liquide middelen is een andere oplossing die ondernemers weleens kiezen het uitlenen van gelden aan andere ondernemers. Maar mag je wel geld uitlenen vanuit de eenmanszaak als je je normaal gesproken niet bezig houdt met het uitlenen van gelden op professionele basis? Onlangs heeft de rechtbank zich uitgesprokenover deze kwestie.
Verder lezen...
Negatief loon, positiever dan u zou denken
Wat zijn de mogelijkheden voor aftrek van negatief loon in box 1?
Het begrip “negatief loon” zal je nergens in het Nederlandse belastingwetboek tegenkomen. De inhoud en betekenis van het begrip zijn vormgegeven door middel van de Nederlandse rechtspraak. Hoewel er geen expliciete definitie geformuleerd is, waren de meeste fiscalisten het over één ding wel eens: negatief loon speelt zich volledig in de loonsfeer af. Totdat de Hoge Raad in 2016 met zijn baanbrekende arrest kwam. En dit kan voor u onbekende gunstige gevolgen hebben.
Verder lezen...
Buitenlandse dividendbelasting terugvorderen, hoe doe je dat?
Verreken tijdig de bronbelasting in aangifte inkomstenbelasting
Het is ingewikkeld om teveel ingehouden bronbelasting op bruto dividend terug te vorderen of te verrekenen, maar wel de moeite waard. Het verrekeningsmechanisme werkt hetzelfde bij interestinkomsten. We leggen in dit artikel uit hoe het werkt.
Verder lezen...
Maak op tijd bezwaar tegen box 3-aanslag 2018!
Financiën besluit ook bezwaar over 2018 aan te wijzen als massaal bezwaar
In april 2019 heeft de staatssecretaris van Financiën ook de bezwaarschriften tegen de heffing in box 3 over 2018 als massaal bezwaar aangewezen. Op dit moment lopen ook al massaal bezwaarprocedures tegen de heffing in box 3 over de jaren 2012 t/m 2017. De spaarrentes zijn immers laag, waardoor de heffing relatief hoog uitpakt. Het aanwijzen als massaal bezwaar gebeurt bij grote hoeveelheden bezwaarschriften die over hetzelfde onderwerp worden ingediend. Maakt u ook bezwaar over 2018?
Verder lezen...
Volg ons ook op LinkedIn
Wilt u via LinkedIn op de hoogte gehouden worden van fiscaal nieuws, speciaal voor belastingadviseurs, accountants en administrateurs?
Volgen op LinkedIn