Dhr. mr. Frits van der Kamp CT

Dhr. mr. Frits van der Kamp CT
Van der Kamp Holding B.V.
Dhr. mr. Frits van der Kamp CT
Telefoon: 06 20424413
Specialisme(n)
Fiscaal familievermogensrecht, echtscheiding, toekomstvoorzieningen (pensioen, lijfrente, stamrechten in eigen beheer), eigen woning, schenkbelasting, estate planning, mediation
Prijs per uur, excl. BTW
€ 259,70
Vaste prijsafspraken
In overleg
Aangesloten bij
Vereniging Belastingwetenschap (VBW), VVCP, FPA Nederland, CFP® (2010-2016), CT (gecertificeerd trainer)
Bezoekadres
Hazeveld 20
2405 AE Alphen aan den Rijn

Over Frits van der Kamp

“Aan het eind van de studie Nederlands Recht startte ik in 1995 als fiscaal jurist bij het Fiscaal Juridisch Adviesbureau van Nationale Nederlanden, het FJA. Naast fiscale begeleiding aan particulieren en ondernemers bij de toekomstvoorziening, bedrijfsopvolging en beëindiging en fiscale structurering en de eigen woning, hield ik me bezig met financiële planning, met de ontwikkeling van een kennisbank en de Trainingscarroussel (PE programma voor "financieel planners"). In de avonden heb ik de studie Fiscaal Recht te Leiden afgerond in 2001.

In 2007 werd ik partner van Zantboer & Partners (voorheen PWC) te Rotterdam, waar ik me volledig toelegde op de fiscaal-juridische echtscheidingsadvisering en structurering.

Sinds medio 2008 combineer ik in mijn eigen adviespraktijk -fiscaal familievermogensrecht- volledig met het verzorgen van onderwijs en vele docentschappen.

Ruim 20 jaar verzorg ik als docent/spreker (postacademische en veelal integratieve) bijeenkomsten bij het PAOB, (voorheen) Kluwer, MFP opleidingen, FFP, KNB, belastingadvies- en accountantskantoren en organisaties en de gespecialiseerde advocatenopleiding (vFAS). Tevens ben ik als vaste medewerker verbonden aan het Vakblad Financiële Planning en auteur van vele artikelen in onder andere Weekblad voor Fiscaal Recht (WFR), Fiscaal Tijdschrift Vermogen, EB Tijdschrift voor scheidingsrecht, Pensioen Magazine, PensioenAdvies, PE Tijdschrift voor bedrijfsopvolging, Vermogende Particulieren Bulletin, Advocatenblad en Vakblad Estate Planning.

Sinds 2015 ben ik met veel plezier als docent en (gast)onderzoeker verbonden aan het Fiscaal Instituut Tilburg (Tilburg University).

In de combinatie van de diverse vakgebieden, vind ik de uitdaging primair in de echtscheidingsadvisering en ondersteuning. Het huwelijksvermogensrecht in combinatie met de onderneming, de woning en de toekomstvoorzieningen, met name in eigen beheer vormt een bron van veel mooie op te lossen puzzels. Dat doe ik dan ook graag ter ondersteuning van de diverse professionals, veelal advocaten, maar ook particulieren/ondernemers, in diverse rollen als vaktechnisch specialist/adviseur, mediator of als collaborative professional dan wel deskundige in een procedure.”

Neem contact op voor een gratis consult

Cursus fiscale valkuilen echtscheiding

Met een echtscheiding zit u fiscaal vaak in een lastig parket. Hoe zit het dan met de rente-aftrek eigen woning? Is een betaling aan de ex aftrekbare alimentatie? Hoe moeten de oudedagsvoorzieningen (in de BV) worden afgewikkeld? Wanneer is er geen sprake meer van partnerschap? In hoeverre spelen de huwelijkse voorwaarden daarbij een rol?

Fiscale cursus pensioen en lijfrente DGA-ondernemer

De DGA heeft zijn toekomstvoorziening vaak in de ‘eigen’ BV opgebouwd in de vorm van een pensioen- of een lijfrentevoorziening. Hoe gaat u om met de afwikkeling van het pensioen in eigen beheer, de oudedagsverplichting (ODV) en andere lijfrenteverplichtingen als het gaat over een situatie van echtscheiding of overlijden?
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1