Cursus vastgoed: box 1 of box 3?

door dr. Aad Rozendal / 3½ PE-punten / Heerde (GLD)
Het maakt fiscaal nogal een verschil of vastgoed onderdeel is van een onderneming/ROW in box 1 of dat het een privébelegging is in box 3. De fiscale belangen zijn vaak groot. Welke feiten zijn daarbij relevant en hoe kunt u die het beste ‘inkleuren’? Welke positie neemt de Belastingdienst in volgens de praktijkhandleiding vastgoedexploitanten? Is het zinvol om aan te sturen op een toepassing van de BOF (bedrijfsopvolgingsfaciliteit) om vastgoedvermogen over te hevelen naar de volgende generatie? Met de juiste keuzes komt uw cliënt weg met een minimale inkomsten- en vennootschapsbelastingdruk. Doch let ook op de gevolgen voor de erfbelasting bij overlijden! Deze cursus wordt u aangeboden in samenwerking met PM | Ondernemend te Heerde (GLD).
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Bent u in de praktijk vaak betrokken bij aan- en verkoop van vastgoed? Moet dit vastgoed dan nog flink worden opgeknapt en doet uw cliënt dan veel zelf? Is het de bedoeling dat het op korte termijn met winst wordt doorverkocht? Wanneer vormt het geheel van vastgoed een onderneming, zodat een beroep kan worden gedaan op de bedrijfsopvolgingsfaciliteit? Of is het juist de bedoeling het vastgoed zoveel mogelijk in box 3 te houden? En waar moet u dan op letten?

Diverse praktijkcases passeren de revue. De cursus is geschikt voor belastingadviseurs, accountants en administrateurs.

De onderwerpen van de cursus

Onderdeel van de cursus zijn die onderwerpen die in de praktijk vaak tot discussie leiden met de Belastingdienst, aangaande de inkomsten- en vennootschapsbelasting alsmede de schenk- en erfbelasting. Uiteraard wordt de laatste jurisprudentie besproken, zodat u voor uw cliënt(en) de fiscale kansen en risico’s goed kunt inschatten. Het volgende komt aan bod:

Tijd / plaats

14 juni 2018 van 12.30 tot 17:30 uur in MFA de Heerd, Griftstraat 8, eerst lunch van 12.30 tot 13.30 uur. Tussendoor zijn er koffie-/theepauzes.

PE-punten / certificaat

3 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB, NOAB en KNB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 200 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 14 juni 2018 12:30 uur
Aanvang Van 12:30 tot 17.30 uur. Eerst lunch van 12.30 tot 13.30 uur.
Locatie

MFA de Heerd, Griftstraat 8, 8181 VZ, Heerde

Inbegrepen

Tussendoor zijn er koffie-/theepauzes.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname (o.a.) ten behoeve van de PE-punten.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Rozendal_Aad_foto.MO.jpg

dr. Aad Rozendal

Boathouse Tax Consultancy
Amsterdam
Specialisme(n): Onroerende zaken, overdrachtsbelasting, bedrijfsopvolging, DGA-problematiek, vastgoedfondsen en projectontwikkeling
Profiel

Lees meer van deze auteur ...

Vastgoedexploitatie en de interpretatie van het begrip ‘meer dan normaal vermogensbeheer’

30 mei 2018 De vraag of vastgoedexploitatie kwalificeert als beleggingsactiviteit of als ondernemingsactiviteit blijft de gemoederen bezighouden. Voor aandeelhouders in vastgoed-bv’s die men in het kader van een bedrijfsopvolging wil overgedragen aan de beoogde opvolger(s) geldt dat men een voorkeur heeft voor een kwalificatie als ondernemingsvermogen. In dat geval kan men een beroep doen op de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsfaciliteiten (BOF), waardoor de belastingdruk bij schenken of vererven aanzienlijk lager is. Voor particuliere beleggers geldt dat een kwalificatie als belegging de voorkeur heeft. Men kan dan immers profiteren van het gunstige box 3 tarief.

Must read voor vastgoedbeleggers; fiscale aandachtspunten bij beleggen in vastgoed

12 feb 2018 Hoe krijg je het hoogste rendement op je vastgoedbeleggingen? Een belangrijk aspect dat de hoogte van het rendement beïnvloedt, is de fiscaliteit. De fiscale kwalificatie van een vastgoedinvestering kan namelijk van grote invloed zijn op het nettorendement. Aan de hand van enkele belangrijke rechterlijke uitspraken van het afgelopen jaar bespreek ik enkele fiscale aandachtspunten die spelen bij beleggen in vastgoed.

Weer een positieve Hofuitspraak over fiscale bedrijfsopvolgingsfaciliteiten voor vastgoedfamiliebedrijven

23 apr 2018 Er is opnieuw een positieve uitspraak verschenen inzake de toepassing van de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsfaciliteiten (BOF) op vastgoed-bv’s. Op 3 april 2018 deed het gerechtshof in Den Haag uitspraak in een zaak waarin de toepassing van de BOF op een vastgoed-bv centraal stond. Net als de rechtbank oordeelt het Hof in hoger beroep dat de BOF toch moet worden toegekend op de verkrijging van aandelen in een vastgoed-bv.

Locatie

Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1