Ik houd mijn hart vast

Melding grensoverschrijdende constructies vanaf 1 juli 2018
Ik ben een intermediair. Ik probeer mijn klanten op een fiscaal vriendelijke manier te adviseren hoe ze nog wat geld voor nu en later kunnen overhouden uit hun ondernemende activiteiten. Dit doe ik in Nederland en in het buitenland. Alles binnen de grenzen van de wet uiteraard. En juist over die grensoverschrijdende “constructies” is er op 13 maart 2018 in de EU een akkoord bereikt dat mij bezighoudt.
1 jun 2018 Laatst gewijzigd: 10 jul 2018 Opinie mr. Erwin Simons

Meldingsplicht grensoverschrijdende constructies

Ik moet namelijk vanaf 1 juli 2020 grensoverschrijdende constructies die vooral belastingvoordeel opleveren, gaan melden bij onze belastingdienst.
En als ik dat niet doe: boete!

Melding van ‘constructies’ die vanaf 1 juli 2018 zijn aangevangen

Ik hoor u denken, 2020 is nog ver weg, maar nu komt het: ik moet in 2020 ook “constructies” gaan melden, die al vanaf 1 juli 2018 (ingangsdatum richtlijn) zijn aangevangen.
Ik durf stellig te beweren dat al mijn adviezen legaal zijn, maar ineens moet ik vanaf 1 juli 2018 bij gaan houden welke van mijn adviezen eventueel onder de meldingsplicht zouden kunnen gaan vallen, wat ik moet melden, of er wellicht uitzonderingen op het melden zijn, en of mijn klant soms zelf moet melden.

Een berg werk ….

Kortom, een extra berg werk vol onzekerheden, waar mijn klant met mij niet op zit te wachten en met ook nog eens een zeer conflictgevoelige uitkomst. Elke melding zal in een database worden verzameld en zal leiden tot nadere vragen en onderzoek door de fiscus uit binnen- en buitenland.

Vertrekregeling belastingdienst leidt tot ….

Nu moet u weten dat de komende twee jaar zo’n 2.700 hoog opgeleide medewerkers de belastingdienst gaan verlaten in verband met een zeer aantrekkelijke vertrekregeling en dat staatssecretaris Snel de problemen die hierdoor ontstaan “complex, hardnekkig en omvangrijk” noemt.

Snapt u nu dat ik mijn hart vasthoud?

Auteur

Simons_Erwin_foto.jpg

mr. Erwin Simons

SmitsVandenBroek Adviseurs B.V.
Weert
Specialisme(n): Internationaal belastingrecht, met name België en Curaçao
Profiel
Neem contact op voor een gratis consult
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1