Cursus Mandatory Disclosure Richtlijn

door mr. Hendrik-Jan van Duijn AA / 3 PE-punten / Wassenaar
De Europese richtlijn voor verplichte openbaarmaking (mandatory disclosure) van potentiële ‘agressieve fiscale planningscontructies’ met een grensoverschrijdend karakter is 25 juni 2018 in werking getreden. Vanaf die datum moeten adviseurs bijhouden welke adviezen moeten worden gemeld, ondanks dat deze verplichting nog niet is geïmplementeerd in de Nederlandse wet. De eerste rapportagedatum voor (belasting)adviseurs is uiterlijk 31 augustus 2020. Maar wat en hoe moet er dan precies worden gemeld? En wat betekent dit voor uw cliënten die internationaal opereren? Deze cursus wordt u aangeboden door Duijn’s Tax Solutions te Amsterdam en Fiscaalconsult.
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

De Mandatory Disclosure Richtlijn brengt voor internationaal opererende (belasting)adviseurs een grote administratieve last met zich mee. Veel hierover is nog onduidelijk, terwijl u als adviseur wel geacht wordt vanaf 25 juni 2018 de relevante informatie te verzamelen ten behoeve van de eerste melding medio 2020. Hoe bereidt u zich daarop voor en hoe geeft u daaraan praktisch gezien invulling, zonder dat het (te)veel tijd kost?

De onderwerpen van de cursus

De cursus is geschikt voor belastingadviseurs met cliënten die direct of indirect te maken hebben met grensoverschrijdende taxplanning. Aan de orde komen vragen zoals:

  • Vallen constructies ter voorkoming van dubbele belastingen onder de meldingsplicht?
  • Hoeft een constructie waarvoor een ruling door de Belastingdienst is afgegeven niet te worden gemeld?
  • Hoe om te gaan met interpretatieverschillen tussen de Belastingdienst en meldingsplichtigen?
  • Hoe om te gaan met interpretatieverschillen tussen lidstaten wanneer geen volledige harmonisatie van de regelgeving binnen de EU tot stand komt?
  • Wanneer is de belastingadviseur betrokken bij een meldingsplichtige constructie en dus ook zelf meldingsplichtig?
  • Waar moet de belastingadviseur zich op voorbereiden en hoe pakt hij of zij dat praktisch gezien aan in administratieve zin?
  • In hoeverre is melden in strijd met geheimhoudingsplicht jegens de cliënt?
  • Welke risico’s loopt de meldingsplichtige belastingadviseur?

Tijd / plaats

9 april 2019 van 16.00 tot 19:30 uur in het Van der Valk Hotel, Wassenaar (Zijdeweg 54). Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

PE-punten /certificaat

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 195 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 9 april 2019 16:00 uur
Aanvang Van 16:00 tot 19:30 uur. Inloop vanaf 15.30 uur.
Locatie

Van der Valk Hotel Wassenaar, Zijdeweg 54, 2245 BZ, Wassenaar

Inbegrepen

In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Duijn_Hendrik-Jan_foto.jpg

mr. Hendrik-Jan van Duijn AA

DTS Duijn's Tax Solutions B.V.
Amsterdam
Specialisme(n): Transfer pricing, internationale belastingen, vennootschapsbelasting, dividendbelasting, inkomstenbelasting, crypto/ICO
Profiel

Locatie

Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1