Cursus actualiteiten overdrachtsbelasting

door mr. dr. Jeroen Rheinfeld / FBN Juristen / 3 PE-punten / Wassenaar
Overdrachtsbelasting kost uw cliënten vaak veel geld. Welke mogelijkheden zijn er om daarop te besparen? Wanneer is sprake van een woning, zodat het 2%- in plaats van het 6%-tarief kan worden geclaimd? Welke vrijstellingen kunnen zoal worden ingeroepen? Welke rol speelt de notaris hierin en wat wordt van u verwacht? En natuurlijk wordt u bijgepraat over de laatste actualiteiten. Met de juiste keuzes kunt u de wensen van uw cliënt realiseren zonder risico’s dat de fiscus later nog overdrachtsbelasting gaat naheffen. Deze cursus wordt u aangeboden door FBN Juristen te Amsterdam en Fiscaalconsult.
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Bent u vaak betrokken bij aan- en verkoop van vastgoed? Het is lang niet altijd duidelijk of sprake is van een woning met bijbehorend 2%-tarief. Hoe kunt u het proces het beste sturen met optimaal fiscaal resultaat? Wat heeft de notaris (van u) nodig om een beroep te kunnen doen op een verlaagd tarief of een vrijstelling?

Diverse praktijkcases passeren de revue. De cursus is geschikt vooral geschikt voor belastingadviseurs, accountants en administrateurs.

De onderwerpen van de cursus

Onderdeel van de cursus zijn die onderwerpen die in de praktijk vaak tot discussie leiden met de Belastingdienst of de notaris aangaande de overdrachtsbelasting. Uiteraard wordt de laatste jurisprudentie besproken, zodat u voor uw cliënt(en) de fiscale kansen en risico’s goed kunt inschatten. Het volgende komt onder meer aan bod:

  • wat is een woning voor toepassing 2%-tarief?
  • diverse vrijstellingen van overdrachtsbelasting;
  • uiteraard, de laatste actualiteiten;
  • desgewenst, door u in te brengen praktijkcases.

Tijd / plaats

25 februari 2019 van 16.00 tot 19:30 uur in het Van der Valk Hotel, Wassenaar (Zijdeweg 54). Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

PE-punten /certificaat

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 195 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 25 februari 2019 16:00 uur
Aanvang Van 16:00 tot 19.30 uur. Inloop vanaf 15.30 uur
Locatie

Van der Valk Hotel Wassenaar, Zijdeweg 54, 2245 BZ, Wassenaar

Inbegrepen

In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Rheinfeld_Jeroen_foto.MO.jpg

mr. dr. Jeroen Rheinfeld

FBN Juristen notarieel & fiscaal
Amsterdam
Specialisme(n): onroerende zaken, agrarisch recht
Profiel

Lees meer van deze auteur ...

Hoge Raad geeft duidelijkheid over begrip woning (2% of 6% overdrachtsbelasting) Hoe om te gaan met oude gevallen?

30 jul 2018 De overdrachtsbelasting is een tijdstipbelasting. In februari 2017 heeft de Hoge Raad een duidelijk toetsingskader gegeven ter beoordeling van de vraag of een onroerende zaak op het moment van overdracht kwalificeert als woning (2% overdrachtsbelasting) of niet (6% overdrachtsbelasting). Nu meer duidelijkheid is ontstaan over het begrip woning is het de vraag hoe moet worden omgegaan met gevallen waarbij in het verleden is uitgegaan van het hoge 6%-tarief, terwijl nu blijkt dat het 2%-tarief kon worden toegepast. Kan dan succesvol bezwaar daartegen worden aangetekend? En als een depotstorting is gedaan voor de resterende 4%, kan die dan worden uitbetaald?

Locatie

Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1