Online webinar subsidie NOW VOLGEBOEKT: aanmelden kan voor een nader te bepalen nieuwe datum.

door mr. Frits Algie / 1 PE-punt / 9 april 2020 / € 50 / VOLGEBOEKT: aanmelden kan voor een nader te bepalen nieuwe datum.
Het loket voor de Subsidie Noodmaatregel Overbrugging werkgelegenheid (NOW), de levenslijn voor veel ondernemingen, gaat binnenkort open. De subsidieregeling NOW is in twee weken door het Ministerie van Sociale Zaken uit de grond gestampt. Aanvragen van de subsidie kan in ieder geval vanaf 14 april en mogelijk eerder. De subsidieaanvraag zal voor veel ondernemingen betekenen dat het faillissement voorkomen kan worden. Bij het aanvragen van de subsidie zullen er diverse keuzes gemaakt moeten worden waarop naderhand niet meer teruggekomen mag worden. Ook zijn er een aantal dwingende verplichtingen die op straffe van uitsluiting dan wel forse korting van de subsidie nageleefd moeten worden. Omdat deze webinar van korte duur is en omdat zaken in het begin nog niet helemaal gladjes verlopen, vragen wij daarvoor nu slechts € 50, achteraf te factureren.
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Voor deelname aan deze webinar is een beeld- en geluidsverbinding nodig. De bedoeling is dat u live vragen kunt stellen, antwoord krijgt en er vanzelf een levendige discussie ontstaat. Iedereen krijgt van tevoren persoonlijk hulp bij inloggen en het opzetten van de verbinding.

Deze webinar is speciaal bedoeld voor financiële en juridische dienstverleners die ondernemers willen helpen met het aanvragen van de subsidie NOW.

Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt ingegaan op de ondernemingen waarvoor de regeling is bedoeld, welke werknemers vallen er wel en niet onder vallen en welke referentieperiode je kan kiezen voor het vaststellen van de omzetdaling.

Ook wordt ingegaan op de berekening van de loonsom, die de basis is voor de te verkrijgen subsidie. Een aantal scenario’s worden rekenkundig uitgewerkt, zodat u na de webinar hiermee gericht aan de slag kunt.

De onderwerpen van de webinar

Aan de orde komen de volgende vragen:

  • Welke ondernemingen/werkgevers komen in aanmerking?
  • Hoe bepaal je de referentieperiode voor de omzet die achteruit is gegaan?
  • Hoe bepaal je de loonsom waarover subsidie wordt verstrekt?
  • Wat zijn de verplichtingen van de werkgever?
  • Hoe en wanneer wordt er uitbetaald?

Tijd / plaats

Donderdag 9 april 2020 van 16.00 tot 17.15 uur (effectief 1 uur) met halverwege een pauze. Online vanaf uw desktop of laptop.

PE-punten /certificaat

1 PE-punt / PE-uur

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 50 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. De factuur ontvangt u na afloop van de webinar.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 9 april 2020 16:00 uur
Aanvang Van 16.00 tot 17.15 uur (effectief 1 uur), pauze halverwege
Locatie

Online vanaf uw eigen desktop of laptop

Inbegrepen

Tussendoor is een koffie-/theepauze van een kwartier.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. De factuur ontvangt u na afloop van de webinar.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Algie_Frits_foto.jpg

mr. Frits Algie

Algoet Belastingadvies / Zelfstandige belastingadviseurs
Haarlem
Specialisme(n): DGA-problematiek, beleggingsstructuren, vennootschapsbelasting, loonheffingen, erf- en schenkbelasting
Profiel

Lees meer van deze auteur ...

De NOW is zo vrijgevig nog niet!

3 apr 2020 De Noodmaatregel Overbrugging behoud Werkgelegenheid ofwel kortweg NOW is in twee weken door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uit de grond gestampt. In de aankondiging en toelichting bij de getroffen regeling wordt hier ook aan gerefereerd. De verwachting wordt uitgesproken dat er nog wel opstart en uitvoeringsproblemen zullen ontstaan. Uiteraard natuurlijk niet alleen voor wat betreft de regeling zelf, maar ook vanwege het feit dat het aanvragen van de regeling en het afdoen daarvan volledig digitaal plaatsvindt. Afstand houden staat voorop.
Online webinar subsidie NOW VOLGEBOEKT: aanmelden kan voor een nader te bepalen nieuwe datum.

Dossier

Bent u specialist?

En wilt u zich op onze site profileren met publicaties die interessant zijn voor financiële en juridische dienstverleners? Graag bespreken wij met u de mogelijkheden! Interesse? Neem contact op!

Locatie

Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1