Fiscaalconsult Academy

door mr. drs. Geert Beuker / 3 PE-punten / Wassenaar
De kleine ondernemingsregeling in de btw (KOR) wordt per 1 januari 2020 vervangen door een facultatieve omzetgerelateerde vrijstellingsregeling omzetbelasting (OVOB). Belangrijk is om te bepalen voor welke cliënten het interessant is om voor de OVOB kiezen of juist niet. Aan de hand van praktijkcases met cijfervoorbeelden wordt dit tijdens de cursus inzichtelijk gemaakt.
door Jacques Raaijmakers / 3 PE-punten / Wassenaar
Ingegaan wordt op de laatste ontwikkelingen binnen de loonheffingen, waaronder de dienstbetrekking van de DGA en zijn/haar familie, de sociale verzekeringsplicht, de positie van de ZZP-er en de gebruikelijk loonregeling. Verder worden praktijkcases besproken die gaan over grensoverschrijdende arbeid en de aangepaste 30%-regeling. Wat zijn fiscaal gunstige en werkbare oplossingen? Deze cursus wordt u aangeboden door Raaijmakers Belastingadvies en Educatie te Den Haag en Fiscaalconsult.
door mr. Merijn van Leeuwen / 3 PE-punten / Wassenaar
De Belastingdienst legt jaarlijks voor tientallen miljoenen euro´s aan fiscale boetes op. Soms terecht en soms niet. Stel dat uw cliënt het niet eens is met de opgelegde boete, wat zijn dan goede argumenten om tijdens de bezwaar- en beroepsprocedure naar voren te brengen? Zeker als uw cliënt bij de procedure aanwezig is, wilt u goed beslagen ten ijs komen. Een aantal cases en mogelijkheden passeren de revue.
door Kirsten Kievit LL.M / 3 PE-punten / Wassenaar
Met een testament op het scherpst van de snede met een daarop aansluitend schenkingsplan kan veel belasting worden bespaard, maar misschien is dat niet het advies dat het beste bij uw cliënt past. Wat wel zeker is, is dat het testament dat ergens onderin de la ligt naast die huwelijksvoorwaarden die ook al niet meer up-to-date zijn, niet de oplossing is. De cursus laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat de gevolgen zijn van huwelijksvoorwaarden en testamenten die niet meer aansluiten op elkaar, op de situatie en/of op de wensen van cliënt. Uiteraard wordt dan ook ingegaan op de stappen die voor uw cliënt wél interessant kunnen zijn. Welke slimme keuzes zijn er ten aanzien van huwelijksvoorwaarden en testamenten? Hoe kan uw cliënt al tijdens het leven vermogen overdragen zonder dat hij of zij hierdoor zelf in het nauw komt? Daarbij is uiteraard ook aandacht voor de kabinetsplannen voor box 3. Want schenken of erven gaat niet alleen over schenk- en erfbelasting, maar ook bijvoorbeeld over inkomstenbelasting en overdrachtsbelasting. Een aantal scenario’s wordt rekenkundig uitgewerkt, zodat u na de cursus hiermee gericht aan de slag kunt. Deze cursus wordt u aangeboden door Lex Cura en Fiscaalconsult.
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1