Fiscale eenheid

Hoge Raad: per-elementbenadering voor fiscale eenheid

12 nov 2018 Jurisprudentie De Hoge Raad heeft 19 oktober 2018 de per-elementbenadering voor de fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting bevestigd. Onze verwachting is uitgekomen: na het Hof van Justitie van de EU oordeelt ook de Hoge Raad dat het Europese recht dwingt tot zogenoemde per-elementbenadering voor de fiscale eenheid. In grensoverschrijdende situaties moeten renteaftrekbeperkingen worden toegepast alsof ook een fiscale eenheid mogelijk is. Echter, voor valutaverliezen geldt dat niet. Na deze uitspraken kan het niet anders meer dan dat de spoedreparatiemaatregelen fiscale eenheid ingevoerd zullen worden.
Verder lezen...

Verzachting renteaftrekbeperking voor onderlinge leningen binnen fiscale eenheid

7 jun 2018 Kennis De fiscale eenheid vennootschapsbelasting wordt met terugwerkende kracht tot 25 oktober 2017 ingrijpend gewijzigd. Een overgangsmaatregel moet acute gevolgen van niet-aftrekbare rente voor het MKB wegnemen. Wij lichten graag toe wat deze regeling inhoudt.
Verder lezen...

Scheepvaartondernemingen met tonnageregeling ondervinden fiscaal nadeel i.v.m. spoedmaatregelen fiscale eenheid

23 apr 2018 Kennis De fiscale eenheid wordt met terugwerkende kracht tot 25 oktober 2017 aangepast. Op basis van de huidige verwachtingen zullen scheepvaartondernemingen die de tonnageregeling toepassen mogelijk hard getroffen worden. Wij roepen op om uw situatie snel te inventariseren.
Verder lezen...

Belastingvrij reorganiseren binnen fiscale eenheid of met bedrijfsfusie- of afsplitsingsfaciliteit

4 apr 2018 Kennis Een reorganisatie kan op verschillende manieren zonder belastingheffing plaatsvinden. Onder omstandigheden kan een belastingvrije overdracht binnen fiscale eenheid plaatsvinden. Ook kan, als aan de voorwaarden wordt voldaan, een beroep worden gedaan op de bedrijfsfusiefaciliteit of de afsplitsingsfaciliteit. Hoewel in elk van deze varianten geen sprake is van een directe afrekening, zijn er wel belangrijke verschillen.
Verder lezen...

Fiscale eenheid Vpb ingrijpend gewijzigd. Onderneem actie!

18 mrt 2018 Kennis De fiscale eenheid vennootschapsbelasting is met terugwerkende kracht ingrijpend gewijzigd door een uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie. De wijzigingen werken terug tot 25 oktober 2017. Hoewel de uitspraak kansen biedt voor bepaalde internationale situaties, zijn er voornamelijk bedreigingen voor nationale situaties. Laat de gevolgen voor uw fiscale eenheid beoordelen!
Verder lezen...
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1