Foutenleer

Wie moet stellen en bewijzen dat er sprake is van een fout die toepassing van de foutenleer rechtvaardigt?
10 nov 2017 Toepassing van de foutenleer gaat vaak gepaard met grote fiscale belangen. Het ligt voor de hand dat diegene die gebaat is bij het herstel van de fout het initiatief neemt tot toepassing van de foutenleer. Rust op diegene dan de stelplicht en de bewijslast dat er sprake is van een fout en wat houdt dit dan in? Welke valkuil ligt voor de belastingplichtige op de loer als de inspecteur vindt dat de foutenleer moet worden toegepast?
Wanneer kan afrekening over de boekwinst op het woongedeelte van een ondernemingspand worden voorkomen?
15 aug 2017 Als een onderneming wordt overgedragen of gestaakt dan dient er vaak fors te worden afgerekend over de boekwinst op het ondernemingspand. In sommige gevallen kan dit worden voorkomen voor zover de ondernemer daar zelf woont. Dan moet er wel sprake zijn van een ‘bepaaldelijke fout’. Hoe zit dat precies?
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Contact
 
Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de gratis nieuwsbrief! Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt t.b.v. de verzending van nieuwsbrieven overeenkomstig de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu je e-mail

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen. Zonder deze bevestiging sturen we u geen nieuwsbrief: doe het dus gelijk even!

Fiscaalconsult © 2017. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1