Inkeerregeling

Fiscale gevolgen bitcoins en andere cryptocurrency

3 okt 2018 Jurisprudentie De laatste tijd krijgen wij steeds meer (fiscale) vragen over bitcoins en andere cryptocurrency. Vragen als: is winst uit de handel in bitcoins belast? Betaal ik belasting over het minen van cryptocurrency? Wat moet ik doen als ik de bitcoin niet in mijn aangifte heb opgenomen? Kortom, tijd om de fiscale gevolgen van cryptocurrency op een rij te zetten.
Verder lezen...

Bij inkeer geen boete over oude jaren?!

6 aug 2018 Kennis In afgelopen jaren is de inkeerregeling voor niet aangegeven inkomen/vermogen verschillende keren gewijzigd. Keert u tegenwoordig in dan is geen boete verschuldigd over de laatste twee jaar, maar wel over de periode daarvoor. Omdat eerder bij inkeer überhaupt geen boete verschuldigd was, is het de vraag of de nieuwe regeling wel standhoudt in het licht van internationale verdragen. Die vraag licht nu voor de rechter. In ons artikel zullen wij eerst de inkeerregeling toelichten en daarna de recente ontwikkelingen.
Verder lezen...

Adviseurs: Let op uw saeck en voorkom strafvervolging

19 mrt 2018 Kennis Als adviseur van uw cliënt kunt u zomaar strafrechtelijk worden vervolgd als een onjuiste aangifte is ingediend. De mogelijkheden daarvoor voor het OM/FIOD zijn de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Ook bij een inkeersituatie loopt u als adviseur steeds meer risico wanneer geen Wwft-melding wordt gedaan.
Verder lezen...
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1