Innovatiebox

Toepassing innovatiebox loopt gevaar bij wezenlijke wijziging feiten

14 aug 2018 Kennis In vaststellingsovereenkomsten aangaande de innovatiebox is opgenomen dat aanvullend overleg met de Belastingdienst benodigd is in geval van een wezenlijke wijziging van de feiten en de omstandigheden. Het is daarbij niet duidelijk wat bedoeld wordt met een wezenlijke wijziging. In de praktijk blijkt met name deze interpretatie van belang. Een kwalificatie als wezenlijke wijziging kan de veronderstelde uitkomst van de innovatiebox dan ondergraven. Dit kan spelen als de R&D-afdeling wordt gereorganiseerd, maar ook als andere kernactiviteiten wijzigen.
Verder lezen...

Middelgrote bedrijven profiteren nog te weinig van de innovatiebox!

18 mei 2018 Opinie

Het voordeel van de innovatiebox kan niet vaak genoeg worden benadrukt. Want wie wil er nou niet profiteren van een vennootschapsbelastingtarief van slechts 7% (2018)? Uit een tussentijdse analyse door het Ministerie van Financiën blijkt nu dat het gebruik van de regeling groeit bij alle bedrijfsgroottes, maar dat het voordeel met name wordt benut door het klein- en grootbedrijf. De middelgrote bedrijven laten hier dus kansen liggen!

Verder lezen...

De innovatiebox vanaf 1 januari 2017 in het kort

28 apr 2018 Kennis Per 1 januari 2017 is de S&O-verklaring verplicht gesteld als toegangsticket voor de innovatiebox. Voor kleinere belastingplichtigen is dat voldoende, maar voor grotere belastingplichtigen is daarnaast ook een aanvullend juridisch ticket nodig. Ter berekening van het innovatieboxvoordeel wordt middels de nexusbreuk het voordeel afgeroomd om belastingontwijking te vermijden. Ik bespreek de hoofdlijnen van nieuwe regeling.
Verder lezen...
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1