Internationaal

14 feb 2018

Het in 2016 in werking getreden belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland heeft vooral de gemoederen van de in Duitsland woonachtige pensionado's behoorlijk doen verhitten. Het pensioen dat afkomstig was uit Nederland, werd tot die tijd conform het toen geldende belastingverdrag belast in Duitsland. In het nieuwe verdrag is echter geregeld dat deze pensioenen in vrijwel alle gevallen belast gaan worden in Nederland. En omdat Nederland veel hogere tarieven hanteert dan Duitsland, scheelde dat deze mensen enorm veel netto–inkomen. Toch heeft dit nieuwe verdrag sommigen ook flinke voordelen opgeleverd, zo is mij overkomen.

25 jan 2018

PvdA-leider Asscher zei dat er geen drie economen te vinden zijn die het afschaffen van de dividendbelasting een goed idee vinden. De Telegraaf berichtte in november 2017 dat negen van de tien geraadpleegde hoogleraren tegen het plan zijn. Dat zou zo kunnen zijn, maar ik verdedig dat de dividendbelasting geen rechtvaardige grondslag heeft (onder andere in mijn dissertatie uit 2005).

Interessant voor immigranten met Nederlandse BV tot 1 juli 2018
18 jan 2018 In Italië geldt tijdelijk een sterk verlaagd inkomstenbelastingtarief van 8% bij herwaardering van aandelen in de eerste 6 maanden van 2018. Voor andere vormen van capital gains op aandelen geldt normalerwijze een tarief van 26%. Ook de DGA met een Nederlandse BV die woonachtig is in Italië kan daar gebruik van maken. Wel is het raadzaam ook goed te kijken naar de gevolgen hiervan voor de Nederlandse aanmerkelijk belangheffing.

Alle artikelen in het dossier Internationaal

2018
2017
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Contact
 
Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de gratis nieuwsbrief! Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt t.b.v. de verzending van nieuwsbrieven overeenkomstig de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2017. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1