Keuze rechtsvorm / samenwerkingsvorm

Extreme Box 3-heffing voorkomen per 1 januari 2019?

24 sep 2018 Kennis Een groot aantal vermogende particulieren heeft last van extreem hoge belastingdruk op belastbaar inkomen uit sparen en beleggen (box 3). Zij willen risicomijdend beleggen, en bezitten vaak spaarrekeningen of depositiorekeningen. Het rendement hierop is op dit moment veelal lager dan 1% terwijl de box 3-heffing uitgaat van een forfaitair rendement oplopend tot 5,6%. Hierdoor kan de box 3-heffing bij grotere vermogens oplopen tot 1,7% van het vermogen in 2019. Deze heffing kan echter eenvoudig worden voorkomen door het vermogen onder te brengen in een open fonds voor gemene rekening (OFGR) dat onderworpen is aan de vennootschapsbelasting.
Verder lezen...

How to get organized as an entrepreneur in the Netherlands and get tax discounts?

4 dec 2017 Kennis When you relocate to the Netherlands and planning to set up your own business you have to make sure that you are organized well in order to structure your finance and tax obligations properly. What are the options to work as an entrepreneur in the Netherlands? And what additional tax-benefits can you get as a new resident and entrepreneur in the Netherlands?
Verder lezen...

Aandeelhoudersovereenkomst voorkomt ellende bij conflict

17 okt 2017 Opinie

Oefen je samen met een ander een bedrijf uit in de vorm van een B.V. en ben je samen aandeelhouder, al dan niet via een persoonlijke holding, dan is een aandeelhoudersovereenkomst een must. Essentieel daarbij zijn: de opname van een exitregeling, overnamerechten/-verplichtingen bij overlijden of arbeidsongeschiktheid, wijze van bepaling van de waarde van de aandelen en een financieringsregeling bij overname.

Verder lezen...

Compagnonsverzekering waarborgt continuïteit van onderneming

17 okt 2017 Opinie

Een compagnonsverzekering zorgt ervoor dat bij overlijden van een compagnon de overblijvende compagnons de onderneming kunnen overnemen en voortzetten. Wel is het zaak om goed in kaart te brengen wie de verzekering precies afsluit en wat de fiscale gevolgen voor de premiebetaling en latere uitkeringen zijn.

Verder lezen...

Een coöperatie; onbekend maakt onbemind

3 jul 2017 Opinie

Onlangs belde de Rabobank mij op. Er waren wat vragen rondom de zakelijke bankrekening van mijn praktijkvennootschap. Een van die vragen was waarom er gekozen was voor de rechtsvorm coöperatie. Ik vond het een rare vraag, zeker van de Rabobank. Maar verklaarbaar vanwege de steeds grotere aandacht voor deze rechtsvorm in de fiscaliteit.

Verder lezen...

Een DGA die ondernemer wordt bespaart veel belasting

21 jun 2017 Kennis Er kunnen verschillende redenen zijn om de BV-structuur van de onderneming te verlaten en verder te gaan als eenmanszaak dan wel als firma (vennootschap onder firma) of maatschap. De belangrijkste reden is vaak van financiële aard: de resultaten van de onderneming zijn dusdanig gedaald dat het salaris van de directeur/ groot-aandeelhouder (DGA) moet worden verlaagd.
Verder lezen...
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1