Stamrecht BV

door drs. David Bakker / 3 PE-punten / Wassenaar
Aanmelden

Over stakingsstamrechten, goudenhanddrukstamrechten en saldolijfrenten

18 jun 2018 Kennis Veel bv’s hebben een stamrechtverplichting. Maar er zijn verschillende soorten stamrechten met elk hun eigen fiscale spelregels. Oude wetgeving, die op grond van overgangsrecht nog steeds van toepassing is, kan daarbij een rol spelen. Dus is het goed om te weten welk fiscaal regime van toepassing is op een stamrecht. Ik bespreek een aantal stamrechten.
Verder lezen...

Als stamrecht-BV niet uitkeert, wordt volledige aanspraak belast, vermeerderd met revisierente

17 okt 2017 Jurisprudentie Als een stamrecht-BV niet tijdig tot uitkeringen overgaat, wordt de hele aanspraak tot het belastbare inkomen van de begunstigde gerekend, zo oordeelt het Gerechtshof Amsterdam. Volgens het hof, is de aanspraak in dat geval prijsgegeven, waardoor belasting én revisierente over de totale stamrechtverplichting verschuldigd is. Wij lichten de situatie graag toe.
Verder lezen...

De stamrecht BV: is er nog hoop?

6 okt 2017 Kennis De rente staat al een tijd op een historisch dieptepunt. Voorlopig lijkt hier nog geen eind aan te komen. Hierdoor worden zeer veel mensen, die in het verleden een afvloeiingsregeling of afkoopsom in een stamrecht BV hebben ondergebracht, met een probleem geconfronteerd.
Verder lezen...

Echtscheiding en de gouden handdruk: moeten we delen?

6 okt 2017 Kennis Een veelgehoorde vraag. Moet ik mijn gouden handdruk delen met mijn aanstaande ex-partner bij een echtscheiding? Het antwoord hangt van meerdere factoren af, die we in deze blog voor je behandelen.
Verder lezen...
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1