WOZ-beschikking

Uitgangspunt WOZ-waarde bij incourantheid: de gecorrigeerde vervangingswaarde

8 mrt 2019 Kennis De WOZ-waarde van zogenoemde incourante onroerende zaken wordt bepaald volgens de gecorrigeerde vervangingswaardemethode. Bij deze methode gaat de discussie veelal over de omvang van de correcties wegens technische en functionele veroudering en over de waarde van de grond. Het uitgangspunt bij de technische correctie staat momenteel ter discussie: een toenemend aantal gemeenten past een gewijzigd uitgangspunt toe waardoor de omvang van deze correctie afneemt. Dat kan ineens tot een hogere WOZ-waarde leiden en dat is niet terecht.
Verder lezen...

Rechtbank: WOZ-waarde bedrijfspand is te hoog

28 feb 2019 Jurisprudentie De WOZ-waardering van bedrijfspanden geschiedt veelal op basis van de zogenoemde huurwaardekapitalisatiemethode. Dat die methode niet eenvoudig is en vaak een bron van discussie vormt, bleek ook uit de uitspraak van 1 februari 2019 van Rechtbank Noord-Holland. De gemeente bleek niet in staat om de vastgestelde WOZ-waarde te onderbouwen; de eigenaar van de onroerende zaak evenmin.
Verder lezen...

Hoe verlaag ik de WOZ-waarde van een pand?

4 apr 2018 Kennis De gemeente is verantwoordelijk voor het bepalen van de WOZ-waarde en heeft hierbij de keuze uit diverse waarderingsmethoden. Wanneer u met de gemeente in overleg gaat dan kan er veel geld worden bespaard. Maar waar moet u op letten?
Verder lezen...

Ook huurder in vrije sector kan geen bezwaar maken tegen WOZ-waarde, aldus de Rechtbank

15 feb 2018 Jurisprudentie Voor huurders in de vrije sector is het vaak onduidelijk of zij tegen de vastgestelde WOZ-waarde in bezwaar en beroep kunnen gaan. Is er wel voldoende belang bij de WOZ-waarde, zodat de rechter over de hoogte van de WOZ-waarde ook daadwerkelijk een uitspraak gaat doen? Dat belang kan liggen bij een hogere dan wel een lagere waarde. De uitspraken van rechters zijn op dit punt niet altijd eenduidig.
Verder lezen...
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1