Cursus Controleaanpak Belastingdienst

door Willem Veldhuizen RE RTAP / 3 PE-punten / Wassenaar
De Belastingdienst werkt sinds een aantal jaren conform de Controleaanpak Belastingdienst (CAB) bij de uitvoering van haar controlerende taak. Hierin wordt beschreven op welke wijze een onderzoek dient te worden uitgevoerd. Daarbij staat centraal de vraag of sprake is van een ‘aanvaardbare aangifte’. In het (horizontaal) toezicht verlangt de Belastingdienst volgens het principe “tell me, show me, prove me” van steeds meer organisaties, dat zij zichzelf monitoren en daarbij steekproefsgewijs vaststellen dat sprake is van een aanvaardbare aangifte. De cursus laat zien hoe u effectief en efficiënt een data-analyse en steekproefonderzoek toepast aan de hand van praktijkvoorbeelden. Uw cliënt krijgt daarmee fiscale zekerheid en u krijgt meer inzicht op wat er daadwerkelijk speelt. Deze cursus wordt u aangeboden door Taxsample en Fiscaalconsult.
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

De Belastingdienst zet de laatste jaren volop in op uitbreiding van de controlecapaciteit. De pijlen worden nu vooral gericht op technische ondersteuning van controleurs met data-analyse en statistische steekproefonderzoeken. Het aantal boekenonderzoeken is weliswaar afgenomen, maar ondernemers die niet onder horizontaal toezicht vallen, kunnen gerichte aandacht van de fiscus verwachten. Wat kunt u hiervan leren? Hoe dekt u zo goed mogelijk de risico’s af. Welke kansen biedt dit voor u als adviseur?

De onderwerpen van de cursus

De cursus is zowel geschikt voor belastingadviseurs en accountants evenals controllers, interne fiscalisten en financieel directeuren. Aan de orde komt:

  • Boekenonderzoeken en controles Belastingdienst ‘nieuwe stijl’.
  • Het risicomodel zoals de belastingdienst dat hanteert.
  • De ‘juiste’ versus de ‘aanvaardbare’ aangifte.
  • Zelf monitoren en rol adviseur hierin: data analyse en steekproeven.
  • Het toepassen van data-analyse/steekproeven in de fiscale mkb-praktijk.
  • Het voorkomen van onnodige naheffingen en navorderingen.
  • Praktijkcases in de LB en btw.

Tijd / plaats

25 maart 2019 van 16.00 tot 19:30 uur in het Van der Valk Hotel, Wassenaar (Zijdeweg 54). Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

PE-punten /certificaat

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 195 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 25 maart 2019 16:00 uur
Aanvang Van 16:00 tot 19.30 uur. Inloop vanaf 15.30 uur
Locatie

Van der Valk Hotel Wassenaar, Zijdeweg 54, 2245 BZ, Wassenaar

Inbegrepen

In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Veldhuizen_Willem_foto1.jpg

Willem Veldhuizen RE

Taxsample B.V.
Amstelveen
Specialisme(n): Tax data science en statistical audits
Profiel

Lees meer van deze auteur ...

Controleaanpak Belastingdienst richt zich op aanvaardbaarheid aangifte

4 dec 2018 De Belastingdienst voert een boekenonderzoek uit conform de uitgangspunten in haar controleaanpak (CAB). In deze aanpak staat efficiency voorop, wat vergaande gevolgen kan hebben voor de uitkomst van de controle.

Overtuig Belastingdienst van adequate werking van de fiscale beheersing

2 jan 2019 Belastingdienst als toezichthouder wil overtuigd worden van de adequate werking van de fiscale beheersing. De controleaanpak Belastingdienst biedt u de mogelijkheid om zelf de steekproefonderzoeken uit te voeren, mits met dezelfde scope en nauwkeurigheid als de Belastingdienst doet. En dat heeft veel voordelen.

Locatie