Dhr. Willem Veldhuizen RE RTAP

Dhr. Willem Veldhuizen RE RTAP
Taxsample B.V.
Dhr. Willem Veldhuizen RE RTAP
Telefoon: 06 42713007
Specialisme(n)
Tax data science en statistical audits
Vaste prijsafspraken
In overleg
Bezoekadres
Runmoolen 163
1181 NZ Amstelveen

Over Willem Veldhuizen

"Per 1 september 2017 werk ik via Taxsample als statistical auditor en Tax Data Scientist. Mijn specialisme ligt op het snijvlak van IT-audit, belastingen, data-analyse en statistische steekproeven. In de afgelopen 30 jaar heb ik ruime ervaring opgedaan met internal audit, fiscale audit en statistische steekproefonderzoeken bij alle typen organisaties voor alle (Nederlandse) belastingmiddelen. In samenwerking met de in- en/of externe fiscalist implementeer ik het Tax Control Framework en stel vast of deze adequaat heeft gewerkt.

Hiervoor heb ik 5 jaar als Director Statistical Audit gewerkt bij KPMG Meijburg & Co. Daaraan voorafgaand heb ik 25 jaar bij de Belastingdienst gewerkt, waarvan 10 jaar als EDP-auditor."

Opleiding en Lidmaatschap:

- EDP auditor - ingeschreven bij Norea (RE)

- Stuurgroep Statistical Audit bij het Limperg Instituut

- Nyenrode Business Universiteit - Post master Tax Assurance

- Landelijke intervisie statistical sampling Belastingdienst

- Vrije Universiteit Amsterdam - Post master IT Audit

- Redacteur vakblad Tax Assurance” (RTAP)

Neem contact op voor een gratis consult

Cursus Controleaanpak Belastingdienst

De Belastingdienst werkt sinds een aantal jaren conform de Controleaanpak Belastingdienst (CAB) bij de uitvoering van haar controlerende taak. Hierin wordt beschreven op welke wijze een onderzoek dient te worden uitgevoerd. Daarbij staat centraal de vraag of sprake is van een ‘aanvaardbare aangifte’. In het (horizontaal) toezicht verlangt de Belastingdienst volgens het principe “tell me, show me, prove me” van steeds meer organisaties, dat zij zichzelf monitoren en daarbij steekproefsgewijs vaststellen dat sprake is van een aanvaardbare aangifte. De cursus laat zien hoe u effectief en efficiënt een data-analyse en steekproefonderzoek toepast aan de hand van praktijkvoorbeelden. Uw cliënt krijgt daarmee fiscale zekerheid en u krijgt meer inzicht op wat er daadwerkelijk speelt. Deze cursus wordt u aangeboden door Taxsample en Fiscaalconsult.
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1