Dhr. drs. Jurgen Holtermans cpc

Ik ben gespecialiseerd in fiscaal- en pensioenadvies bij echtscheiding, in het bijzonder aan de DGA's en hun partners. Waarbij desgewenst ook de methode van de collaborative practice kan worden ingezet. Dit is een methode om zakelijke- en/of familieconflicten in overleg met elkaar en onder begeleiding van getrainde professionals op te lossen.
Dhr. drs. Jurgen  Holtermans cpc
Hendrikx en Bakker
Dhr. drs. Jurgen Holtermans cpc
Telefoon: 06 14481040
Specialisme(n)
Pensioen, echtscheiding
Prijs per uur, excl. BTW
€ 240,00
Vaste prijsafspraken
In overleg
Aangesloten bij
NOB, VVPJ, VVCP
Bezoekadres
Generaal Winkelmanstraat 2
5025 XR Tilburg

Over Jurgen Holtermans

 “Na mijn studie fiscale economie aan de Katholieke Universiteit Brabant, tegenwoordig Tilburg University, ben ik in 1991 aan de slag gegaan bij een voorloper van PWC. Ik hield mij daar hoofdzakelijk bezig met fiscale advisering aan vermogende particulieren, DGA’s en MKB-bedrijven. In de loop van 1996 ben ik overgestapt naar BDO. Ik startte in de adviespraktijk, maar na enkele maanden maakte ik de stap naar het Bureau Vaktechniek & Produktontwikkeling. Een van mijn aandachtsgebieden werd pensioen, met als logisch vervolg de postacademische leergang Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Collaborative practice

Na zo’n tien jaar vaktechniek keerde ik in oktober 2006 terug naar de adviespraktijk. Dit keer bij Hendrikx en Bakker, een belastingadvieskantoor van enkele oud-collega’s uit de PWC-periode. Begin 2007 trad ik toe als partner. In datzelfde jaar sloot ik ook de leergang Pensioenrecht cum laude af. In de periode die daarop volgde, kreeg mijn pad een onvermoede wending. Ik raakte betrokken bij een pensioenvraagstuk waarover de Hoge Raad begin 2007 een opzienbarende uitspraak had gedaan: de afstortingsverplichting van in eigen beheer opgebouwd pensioen in geval van echtscheiding, die vervolgens tot een stortvloed aan jurisprudentie heeft geleid. Door mijn betrokkenheid bij de procedure kwam ik in contact met familierecht advocaten. Die zaten met hun handen in het haar naar aanleiding van de afstortingsjurisprudentie. Was het niet aan de kant van degene die afstorting eiste, dan was het wel aan de kant van de DGA en diens B.V. waarop de afstortingsplicht rustte.

Met mijn gespecialiseerde kennis en ervaring op het fiscale en pensioenjuridische terrein kon ik hen en hun cliënten uitstekend hierbij helpen. En dat is wat ik vandaag de dag nog steeds hoofdzakelijk en met veel plezier en enthousiasme doe: fiscaal- en pensioenadvies bij echtscheiding, in het bijzonder aan de DGA's en hun partners. Waarbij desgewenst ook de methode van de collaborative practice kan worden ingezet. Dit is een methode om zakelijke- en/of familieconflicten in overleg met elkaar en onder begeleiding van getrainde professionals op te lossen.”

Neem contact op voor een gratis consult
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1