Dhr. mr. Michael Littaur

Dhr. mr. Michael Littaur
Americans Overseas B.V.
Dhr. mr. Michael Littaur
Telefoon: 020 2389420
Specialisme(n)
Amerikaanse belastingwetgeving, FATCA, expats
Vaste prijsafspraken
In overleg
Bezoekadres
Mr. Treublaan 7
1097 DP Amsterdam
Michaellittaur

Over Michael Littaur

Michael Littaur geeft sinds 2012 met het team van Americans Overseas voorlichting over de Amerikaanse belastingplicht en verbindt de juiste Amerikaanse belastingrecht specialisten met Nederlandse belastingrecht specialisten. Daarnaast informeert het team regelmatig de Tweede Kamer, Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), belastingdienst, multinationals en duizenden individuen in heel Europa. 

Achtergrond

40.000 Nederlanders met de (toevallige) Amerikaanse nationaliteit moeten elk jaar Amerikaanse belastingaangifte doen, ook al wonen of werken ze niet in Amerika. Reden is dat Amerika het enige land ter wereld is dat een belastingplicht heeft op basis van burgerschap i.p.v inwonerschap. 

Je wordt als aangifteplichtig beschouwd indien je in Amerika geboren bent of tenminste één Amerikaanse ouder hebt. De meerderheid van deze Nederlandse Amerikanen weet niet dat zij deze plicht hebben.

Probleem

Nederlandse banken hebben de plicht de financiële gegevens van klanten met een Amerikaanse nationaliteit (bijv. op basis van ouder/geboorteplaats) aan de Amerikaanse belastingdienst jaarlijks te rapporteren (FATCA). Banken sluiten daarnaast in steeds meer gevallen de rekeningen, beleggingen, en pensioen-diensten van rekeninghouders die niet kunnen aantonen dat ze aangifte doen in de USA. 

Indien de cliënt vooraf goed geïnformeerd wordt en aan de verplichtingen voldoet zou dit voorkomen kunnen worden en is het risico op boetes uit de USA te voorkomen. Michael Littaur is zich daarom in 2012 gaan specialiseren op Nederlanders met een toevallige Amerikaanse nationaliteit nadat de invoering van belastingwet FATCA steeds meer vragen opriep over het Amerikaanse belastingrecht en goede voorlichting essentieel werd.

Neem contact op voor een gratis consult
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1