Autobelastingen

Toch het lagere BPM-tarief van het vorige jaar toepassen op invoerauto?

12 nov 2018 Kennis De invoer van een auto uit het buitenland kan voor de heffing van de BPM in Nederland een veelheid aan vragen oproepen. Eén van meest interessante vragen op dit moment is: Kun je ook op een nieuwe auto nog het lagere tarief van een eerder jaar toepassen?
Verder lezen...

Golfafspraken waren slechts deels zakelijk, dus ook de gereden kilometers van en naar de golfclub

29 okt 2018 Jurisprudentie Het Hof Den Bosch oordeelde medio 2018 dat golfen met zakelijke relaties toch deels privé kan zijn. Hoewel de uitspraak is gedaan met betrekking tot de kilometerregistratie van de leaseauto, is het de vraag of dit verdere gevolgen heeft. Zijn maaltijden met relaties nu ook minder snel als zakelijk aan te merken?
Verder lezen...

Wat wijzigt er in de autobelastingen per 2019?

19 sep 2018 Kennis Op Prinsjesdag zijn diverse wijzigingen in de autobelastingen aangekondigd. Daarnaast worden we in het voorjaar van 2019 zeer waarschijnlijk verblijd met de Autobrief 3: een uitgebreid wetsvoorstel waarin de koers van de autobelastingen in de jaren na 2020 wordt aangekondigd. Toekomstmuziek dus. Maar dat wil niet zeggen dat we u nu nog niet kunnen vertellen wat er - bijna zeker - wijzigt per 1 januari aanstaande. Hierbij een kort overzicht van de highlights.
Verder lezen...

Fiscus wijst gemotiveerde bezwaren btw-correctie privégebruik allemaal af

26 jun 2018 Jurisprudentie De heffing van btw over het privégebruik van een auto van de zaak is per 1 juli 2011 ingrijpend gewijzigd. Dit heeft geleid tot een enorme hoeveelheid bezwaarschriften. Daarom is destijds in overleg met advieskantoren en koepelorganisaties een vereenvoudigde wijze van indienen met de belastingdienst overeengekomen. De belastingdienst heeft aangegeven dat er over de belastingjaren 2011 tot en met 2016 maar liefst twee miljoen bezwaarschriften zijn ontvangen die betrekking hebben op deze materie. De staatssecretaris heeft deze bezwaren in maart 2017 daarom aangewezen als een zogenoemd collectief massaal bezwaar. Slechts 1874 belanghebbenden hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om het bezwaar nader te motiveren, maar in mei 2018 is bekend gemaakt dat die allemaal zijn afgewezen. Welke rechtsmogelijkheden zijn er dan nog?
Verder lezen...

Alle begin heeft een einde: btw en privégebruik auto

23 mei 2018 Jurisprudentie Op 21 april 2018 heeft de Hoge Raad vier uitspraken gedaan over btw en privégebruik auto. Veel belastingplichtigen hebben hierna het bezwaar ingetrokken, omdat zij geen kansen meer zagen. Voor sommigen heeft het echter wel degelijk zin om het bezwaar nader te motiveren en zo nodig in beroep te gaan.
Verder lezen...

BTW privégebruik auto in de laatste BTW-aangifte 2017

15 jan 2018 Kennis Bij privégebruik van een auto van de werkgever of de ondernemer dient er in de laatste BTW-aangifte van het jaar een BTW correctie toegepast te worden. Het berekenen van die BTW correctie kan een ingewikkelde zaak zijn, vandaar dat wij daarvoor schema’s hebben opgesteld. Soms is het voordeliger om bij de berekening van de correctie uit te gaan van de gereden privékilometers in plaats van het forfaitaire percentage. Let op dat u niet teveel BTW aftrek corrigeert!
Verder lezen...

Auto verkopen? Houd het overschrijven zelf in de hand!

11 jan 2018 Jurisprudentie Het lijkt zo makkelijk: u verkoopt uw auto voor een leuk bedrag en de nieuwe eigenaar regelt de overschrijving van het kenteken. Maar let op: u blijft verantwoordelijk voor de auto tot het moment van overschrijving. En dit geldt ook voor de motorrijtuigenbelasting!
Verder lezen...
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1