Echtscheiding

Belastingbesparing mogelijk wanneer alle betrokken partijen meewerken
5 apr 2018 Artikel 1:95a van het Burgerlijk Wetboek (BW) is ingevoerd per 1 januari 2018 en geeft mogelijkheden om de gewezen echtgenoot of langstlevende alsnog een redelijke vergoeding te geven voor ingebrachte kennis, vaardigheden en arbeid in de onderneming van de andere echtgenoot. Vastlegging van deze vergoeding in de huwelijkse voorwaarden voorkomt geschillen achteraf en stelt fiscaal gunstige afwikkeling veilig.
door mr. Frits van der Kamp / 3 PE-punten
Met een echtscheiding zit u fiscaal vaak in een lastig parket. Hoe zit het dan met de rente-aftrek eigen woning? Is een betaling aan de ex aftrekbare alimentatie? Hoe moeten de oudedagsvoorzieningen (in de BV) worden afgewikkeld? Wanneer is er geen sprake meer van partnerschap? In hoeverre spelen de huwelijkse voorwaarden daarbij een rol?
14 feb 2018 Bij een echtscheiding moeten veel financiële zaken worden afgewikkeld. Er wordt geïnventariseerd wat er is en hoe dit te verdelen. Soms resulteren de afspraken in het verrekenen van pensioen/lijfrente met een ander vermogensbestanddeel. Maar pas op, de fiscale gevolgen hiervan kunnen enorm zijn! Zo ook in een recente uitspraak van Hof Den Bosch van eind 2017. In dit artikel meer over deze uitspraak en de bijbehorende fiscale problematiek.

Alle artikelen in het dossier Echtscheiding

2017
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de gratis nieuwsbrief! Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt t.b.v. de verzending van nieuwsbrieven overeenkomstig de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2017. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1