Toeslagen

Belastingdienst vordert alleenstaande ouderkop terug bij vluchtelingen

19 aug 2018 Kennis Bij de Belastingdienst zit het geautomatiseerd systeem zo in elkaar dat wanneer een vluchteling in Nederland gaat wonen, een alleenstaande ouderkop wordt toegekend van ongeveer € 3.000 per jaar, ook al is hij/zij gehuwd. De gehuwde persoon die deze toeslag ontvangt, is meestal te goeder trouw en heeft dus geen idee dat die door de Belastingdienst wordt teruggevorderd bij een gezinshereniging. Kunnen de algemene beginselen van behoorlijk bestuur terugvordering van deze ouderkop verhinderen?
Verder lezen...

Kijk uit voor een forse korting op toeslagen bij samenwonen met niet-partner

30 apr 2018 Kennis Onlangs kwam ik in contact met Femme. Gescheiden, alleenstaande moeder, ZZP-er met beperkt inkomen en in grote mate afhankelijk van diverse toeslagen. Femme moest duizenden euro’s aan toeslagen terugbetalen. En wellicht nog erger; een groot deel van haar toeslagen was voor de toekomst drastisch verlaagd. Was, want na twee maanden moeizame communicatie met de Belastingdienst is de financiële lucht voor Femme weer geklaard. Haar recht op toeslagen is herleefd en alle aanslagen zijn van tafel. Nieuwsgierig? Hierna meer over de situatie van Femme.
Verder lezen...
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2019. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1